Als u gaat scheiden of u hebt een hoogoplopend conflict met u ex-partner dan weet u misschien niet wat u moet doen. Of misschien hebt u een scheiding wel helemaal niet zien aankomen. Onze ervaring is dat veel mensen in zulke situaties denken dat het inschakelen van een eigen advocaat de enige mogelijkheid is. Er is meer mogelijk.

Scheidingsmediation

U kunt er voor kiezen om samen een advocaat in de arm te nemen. Deze advocaat treedt dan voor u beiden op als mediator. Bij mediation wordt met de mediator kort naar het verleden gekeken, zodat u het verleden samen kunnen afsluiten en weer vooruit kunnen kijken. Dit is niet alleen voor u, maar ook voor uw kinderen van belang. Ook na de scheiding blijft u samen ouders van uw kinderen. Voor mediation is het belangrijk dat u er voor openstaat om samen de gevolgen van uw scheiding te regelen. Meer informatie over scheidingsmediation.

Advocaat

Als het u niet lukt om samen uw scheiding te regelen dan kunt u zelf een advocaat inschakelen. In overleg met u zal er altijd worden gekeken of het toch nog mogelijk is om afspraken te maken. Lukt dat niet dan zal uw advocaat uw zaak aan de rechter voorleggen. Meer informatie over procederen.

Scheidingscoaching

Het kan ook zijn dat u niet goed kunt overzien welke beslissingen goed voor u en uw kinderen zijn. Dat is ook niet vreemd. Bij een scheiding staat niet alleen uw leven, maar ook dat van uw kinderen op z’n kop. Om helder te krijgen wat u nodig heeft om weer naar de toekomst te kunnen kijken, kunt u ook een scheidingscoach inschakelen. Meer informatie over scheidingscoaching.