1 NEW. uitsn wat doen we A 84555077

Nieuws

 • De gebruiksvergoeding

  11/03/2020

  Als partijen in echtscheiding liggen, kan het voorkomen dat een van de echtgenoten de echtelijke woning verlaat en tijdelijk ergens anders gaat wonen. Degene die de echtelijke woning verlaat kan vanaf dat moment geen gebruik meer maken van zijn eigendom. Die echtgenoot kan een gebruiksvergoeding vragen vanwege het gemis van het genot van zijn woning die (mede) zijn eigendom is. De gebruiksvergoeding is een vergoeding die geldt als compensatie van het gemis van gebruik en genot van de echtelijke woning.

   

  Lees meer

 • Wettelijke indexering alimentatie 2020

  15/11/2019

  Ieder jaar wordt er door de minister van Rechtsbescherming vastgesteld met welk percentage de alimentatie verhoogd moet worden.
  Per 1 januari 2020 wordt de alimentatie met 2,5% verhoogd. Dit wordt ook wel wettelijke indexering genoemd.

  Lees meer

 • Staking Familierecht Advocaten

  15/10/2019

  Familierecht Advocaten luiden de noodklok. 

   Kemmers Familie Advocaten ondersteunt de actie. Iedereen in Nederland moet toegang blijven houden tot deskundige rechtshulp!

   

  Lees meer

 • Dag van de scheiding 13 september 2019

  10/09/2019

  De Vereniging van Familierecht Advocaten scheidingsmediators (vFAS) organiseert de dag van de scheiding om duidelijk te maken dat begeleiding bij een scheiding belangrijk is. De dag van de scheiding vindt dit jaar plaats op vrijdag 13 september 2019. Het uiteindelijke doel van deze dag is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

   Dit jaar staat de dag van de scheiding in het teken van scheiden en financiën. Een goede en adequate begeleiding bij echtscheidingen blijkt immers essentieel om ex-partners een goede start te laten maken ná een scheiding. Goed advies over geldzaken vormt een belangrijk onderdeel.

  Lees meer

 • Het kabinet moderniseert het familierecht

  17/07/2019

  Gezien de vele nieuwe gezinsvormen, heeft het kabinet besluiten genomen rondom het familierecht. Het kabinet wenst met de veranderingen tegemoet te komen aan de belangen van de kinderen en de behoeften van de ouders. Het kabinet heeft bepaald dat kinderen niet meer dan twee wettelijke ouders mogen hebben. Voor stiefouders, pleegouders of meerouders komt er een vorm van deelgezag. Voor draagmoederschap komt er een regeling waarbij de wensouders (zoals een homostel of een stel dat geen kinderen kan krijgen) al voor de conceptie van het kind de juridische ouders kunnen worden. Nu is dat nog automatisch de draagmoeder.

  Lees meer

 • mr. Hoekstra geslaagd voor de Juridische Specialisatie Opleiding Familierecht!

  11/02/2019

  Afgelopen vrijdag heeft een van onze advocaten, Hinka Hoekstra, het examen afgelegd van de Juridische Specialisatie Opleiding Familierecht van de IMFO én is geslaagd!

  Dat betekent dat wij met plezier kunnen zeggen dat wij er een familierechtspecialist bij hebben die uw belangen zeer goed kan behartigen!

  Lees meer

 • Levenloos geboren kinderen kunnen worden geregistreerd in de Basisregistratie Personen (BRP)

  04/02/2019

  Voorheen was het niet mogelijk om levenloze kinderen te registeren in de Basisregistratie Personen (BRP). Ouders konden een ‘akte van een levenloos geboren kind’ ontvangen.
  Echter per 4 februari 2018 is het mogelijk om levenloos geboren kinderen te registeren bij de betreffende gemeente, ook met terugwerkende kracht.
  Natasja Geyteman verloor 11,5 jaar geleden haar dochtertje. Zij was het er niet mee eens dat ze haar dochter niet kon laten registeren dus begon ze haar missie om dit te veranderen.
  In 2015 begon Geeyteman met een petitie die uiteindelijk 82.000 keer werd ondertekenend. De Tweede en Eerste Kamer waren het unaniem met elkaar eens dat dit veranderd moest worden.

  Lees meer

 • Eindejaarswens

  22/12/2017

  Kemmers Familie Advocaten wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en (uiteraard) juridisch verantwoord 2018! 

  Lees meer

 • Steeds meer kinderen wonen niet meer bij hun beide ouders

  21/12/2017

  Uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) uit 2015 blijkt dat in twintig jaar tijd het aantal kinderen dat niet meer in een gezin met twee eigen ouders woont, is gestegen van 200.000 tot 600.000.
  Uit een onderzoek, wat werd gedaan onder kinderen van zeventien jaar, blijkt dat van de kinderen die niet meer bij de eigen ouders wonen, ruim de helft een scheiding meemaakt. Ook blijkt dat steeds meer kinderen vanaf de geboorte slechts bij één ouder woont. 

  Lees meer

 • Samenwonen met een andere gescheiden ouder?! Dat kan in Amsterdam!

  12/12/2017

  Over het algemeen komen gescheiden ouders moeilijk aan een woning. Initiatiefnemer Rob Visser heeft het zogenoemde ‘Parents House’ in het leven geroepen.
  Parents House is een onderkomen vóór maximaal een jaar voor mensen die na hun scheiding geen betaalbaar huis kunnen vinden dicht bij hun kinderen. 
  Er zijn nu acht van dit soort huizen in Amsterdam en daarbuiten melden andere steden zich ook aan voor dit initiatief.

  Lees meer

 • Vader mag na uitspraak geen foto’s van zijn zoontje plaatsen op het sociale media

  05/12/2017

  Geregeld komt tijdens echtscheidingen het onderwerp over het wel of niet mogen publiceren van foto's van kinderen op het sociale media ter sprake. De hoofdregel is dat kinderen net zoveel recht op privacy hebben als volwassenen. Ouders zijn verantwoordelijk voor de privacy van hun kinderen.
  Een kinderrechter heeft over dit geschil uitspraak gedaan

  Lees meer

 • Pensioen is een ondergeschoven kindje tijdens de scheiding

  28/11/2017

  Het blijkt dat het pensioen een ondergeschoven kindje is tijdens de scheiding. Maar liefst 45% van de vrouwen denkt dat de scheiding geen invloed heeft op het pensioen, terwijl een derde niet weet dat hierover iets moet worden vastgelegd. Deze onwetendheid kan nadelige gevolgen hebben. 

  Lees meer

 • Wettelijke indexering 2018 vastgesteld op 1,5%

  20/11/2017

  Ieder jaar wordt er door de minister van Veiligheid en Justitie vastgesteld met welk percentage de alimentatie verhoogd moet worden.
  Per 1 januari 2018 wordt de alimentatie met 1,5% verhoogd. Dit wordt ook wel wettelijke indexering genoemd.

  Lees meer

 • Echtscheiding moet ook in de toekomst via de rechter

  14/11/2017

  Het huidige kabinet heeft het voorstel van het vorige kabinet afgewezen, dat scheiden bij een ambtenaar van de burgerlijke stand mogelijk maakt, mits partijen het onderling eens zijn en geen minderjarige kinderen hebben. 

  Lees meer

 • Vervolg: Regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst' m.b.t het personen en familierecht

  24/10/2017

  Op 10 oktober 2017 hebben de fractievoorzitters het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ gepresenteerd. In het regeerakkoord zijn bepaalde punten neergelegd met betrekking tot het personen-en familierecht.

   In ons vorige bericht van 16 oktober 2017, zijn er al een aantal punten uit het regeerakkoord besproken. Hier volgen de overige punten die in het regeerakkoord zijn opgenomen met betrekking tot het personen- en familierecht.

   

  Lees meer

 • Regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst' m.b.t het personen en familierecht

  16/10/2017

  Op 10 oktober 2017 hebben de fractievoorzitters het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ gepresenteerd. In het regeerakkoord zijn bepaalde punten neergelegd met betrekking tot het personen-en familierecht. De belangrijkste punten die in het regeerakkoord zijn neergelegd ten aanzien van echtscheiding zijn:
  - Er zal een landelijk beleid komen ter voorkoming van vechtscheiding;
  - Het belang van het kind moet voorop staan en
  - Het contact met ouders én grootouders wordt bevorderd.

   

  Lees meer

 • Interventieprogramma helpt kinderen bij het verwerken van een scheiding!

  07/09/2017

  Een echtscheiding is een emotioneel zwaar proces. Niet alleen voor partijen, maar ook voor de kinderen.

  Lees meer