Een (gedeeltelijke) lockdown heeft veel invloed op het gezinsleven en de relatie. U bent veel vaker samen thuis en ook met betrekking tot de kinderen is samenwerking vereist. Inmiddels bevinden we ons in de tweede golf en is thuis blijven opnieuw het advies. Sommige stellen brengt het dichterbij elkaar, maar helaas zorgt het ook voor een wereldwijde toename van huiselijk geweld. Dit wordt niet alleen veroorzaakt doordat we vaker samen thuis zijn, maar ook door de extra zorgen om geld en gezondheid.

 

Zorg dat u met elkaar in gesprek blijft

Als uw relatie voor de corona-crisis al niet meer goed was en u dacht toen al aan scheiden, dan is het belangrijk dat u tijdig aan de bel trekt. Een (gedeeltelijke) lockdown kan er voor zorgen dat de situatie daadwerkelijk uit de hand loopt. Zorg dat u dat voor bent en hulp inschakelt als dat nodig is. Ga in gesprek met een (relatie)therapeut, Jeugdzorg, Veilig Thuis of een andere instantie die u kan begeleiden. Mocht u er samen echt niet meer uitkomen, dan zijn wij er voor u om uw scheiding in gang te zetten.

 

Online hulp tijdens lockdown

Eén van de problemen die wij veel zien, is dat de gedachte heerst dat er nu geen mogelijkheden zijn met betrekking tot hulpverlening. Gelukkig zijn er inmiddels oneindig veel digitale mogelijkheden. Veel instanties bieden de mogelijkheid om afspraken in te plannen door middel van videobellen, bij therapeuten kunt u nog steeds met gepaste maatregelen afspreken en ook telefonisch kan er veel. Dit geldt ook voor ons. Online gaan onze afspraken door en ook als u gezond bent, kunnen we met inachtneming van de maatregelen op ons kantoor afspreken.

 

Scheidingsmediation

Scheidingsmediation is de snelste en goedkoopste manier om te scheiden. In een mediationtraject sluit u het verleden af en maakt u samen goede afspraken over de scheiding en de toekomst.

Een mediator treedt voor u allebei op. Dat is anders dan een advocaat, die meestal vooral uw eigen belangen behartigt. Een mediator helpt om oplossingen te vinden die voor u allebei werkbaar zijn.

Mediation is ook een goede optie als er na de scheiding conflicten zijn ontstaan, bijvoorbeeld over de omgangsregeling, een voorgenomen verhuizing of de alimentatie. Klik hier als u meer wilt weten over mediaton.

 

Scheiden met een advocaat

Komt u er samen niet meer uit en wilt u zelf een echtscheidingsprocedure starten? Dan kunt u een advocaat inschakelen. Samen zorgen we ervoor dat uw scheiding alsnog goed geregeld wordt. Ook met betrekking tot omgang, gezag, alimentatie en de veredeling van de goederen. Bent u al gescheiden en worden de afspraken niet meer nagekomen? Dan is het ook verstandig om een advocaat in te schakelen, als u er samen niet meer uitkomt. Wilt u meer informatie en weten wat de kosten zijn? Klik dan hier.

In elke situatie is het belangrijk om voor een zo vreedzaam mogelijke en duurzame oplossing te kiezen, zodat iedereen zich kan richten op de toekomst.

 

Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook tijdens de (gedeeltelijke) lockdown gaat ons werk door en staan we telefonisch en online voor u klaar!