Procederen

Zijn u en uw ex-partner er in overleg niet (helemaal) uitgekomen? Dan moet u een advocaat inschakelen om de zaak aan de rechter voor te leggen. In dat geval is Kemmers Familie Advocaten u graag van dienst.

 

Hoe werken we?

In het eerste gesprek bespreken we uw situatie en kunt u al uw vragen stellen. Vervolgens informeren we u duidelijk over uw kansen en mogelijkheden. Als we genoeg informatie hebben, maken we ook direct een plan van aanpak. Soms moeten we nog een aantal zaken voor u uitzoeken. Dan maken we het plan van aanpak op een later moment.

Als we het eens zijn over het plan van aanpak leggen we de afspraken vast in een opdrachtbevestiging en gaan wij voor u aan het werk.

 

Hoe lang duurt een procedure?

Hoe lang een procedure in beslag neemt verschilt per situatie. Wij zullen u hier tijdens het eerste gesprek meer duidelijkheid over geven, maar u moet er rekening mee houden dat een procedure minimaal zes maanden in beslag neemt.

 

Hoeveel kost een procedure?

Voor het eerste gesprek rekenen wij een gereduceerd tarief van € 100 exclusief BTW. In dat gesprek kunnen wij u een inschatting geven van het aantal uren dat wij denken aan uw zaak te moeten besteden en maken wij afspraken over de verdere kosten. Onze ervaring leert dat wij al snel 15 uur aan een zaak werken. Ons uurtarief is € 185 exclusief BTW. Als uw zaak zich daarvoor leent, kunnen we ook vaste prijsafspraken maken.

Naast onze kosten moet u rekening houden met bijkomende kosten, zoals kosten die de rechtbank in rekening brengt of kosten voor het opvragen van geboorte- of huwelijksakten. Hierover zullen wij u in het eerste gesprek informeren.

Wij behandelen in principe geen zaken op toevoegingsbasis.

 

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.