Over het algemeen komen gescheiden ouders moeilijk aan een woning. Initiatiefnemer Rob Visser heeft het zogenoemde ‘Parents House’ in het leven geroepen.
Parents House is een onderkomen vóór maximaal een jaar voor mensen die na hun scheiding geen betaalbaar huis kunnen vinden dicht bij hun kinderen. 
Er zijn nu acht van dit soort huizen in Amsterdam en daarbuiten melden andere steden zich ook aan voor dit initiatief.

In dit artikel kunt u het verhaal lezen van Arjan Anderiesen en Sandra Calzada. Beide partijen zijn gescheiden en konden geen betaalbare woonruimte vinden. Partijen wonen nu samen in een ruime woning in Amsterdam, terwijl zij zes maanden geleden elkaar nog niet eens kende.
Ze delen samen de keuken en de woonkamer en hebben ieder twee eigen kamers. Partijen kunnen goed met elkaar overweg maar hebben logischerwijs ook behoefte aan privacy. Dit wordt in het artikel beschreven met het volgende voorbeeld: “Ze koken in dezelfde keuken. Maar ze eten niet samen, het ene gezin eet boven en het andere aan de eettafel. Zo zijn ze even samen met hun eigen kinderen, beiden hebben ze er twee”.

Uiteindelijk verlangen partijen wel naar een eigen plek maar zij zijn ondanks blij dat deze optie voor hen bestaat omdat het verkrijgen van een betaalbare ruimte over het algemeen erg moeilijk is.

Voor het gehele artikel verwijs ik u graag naar bijgaande link