Voorheen was het niet mogelijk om levenloze kinderen te registeren in de Basisregistratie Personen (BRP). Ouders konden een ‘akte van een levenloos geboren kind’ ontvangen.
Echter per 4 februari 2018 is het mogelijk om levenloos geboren kinderen te registeren bij de betreffende gemeente, ook met terugwerkende kracht.
Natasja Geyteman verloor 11,5 jaar geleden haar dochtertje. Zij was het er niet mee eens dat ze haar dochter niet kon laten registeren dus begon ze haar missie om dit te veranderen.
In 2015 begon Geeyteman met een petitie die uiteindelijk 82.000 keer werd ondertekenend. De Tweede en Eerste Kamer waren het unaniem met elkaar eens dat dit veranderd moest worden.

"Dit is de afronding van een jarenlange inzet om iets voor elkaar te krijgen. Ik heb het niet alleen voor mij gedaan, maar ook voor heel veel andere ouders", zegt Geyteman. "Met die gezinnen heb ik ook contact en het doet me veel om te merken hoe enthousiast iedereen is."  De wettelijke erkenning van een dode baby, biedt voor ouders veel steun.


Voor het gehele artikel verwijs ik u vriendelijk naar de volgende link: https://nos.nl/artikel/2270352-morgen-drinken-we-champagne-want-ons-kind-wordt-eindelijk-erkend.html