6. uitsn info over120573008

Informatie over scheiden

Een scheidingsprocedure is stressvol. Niet alleen voor de partners, maar ook voor kinderen. Een scheiding is niet alleen een juridische, maar ook een emotioneel proces. Wij bieden verschillende diensten aan waarbij u een specifieke situatie kan oplossen, in deze aanpak staan altijd de belangen van uw (toekomstige) gezin centraal.

Lees meer over onze dienstverlening

Informatie over scheiden

Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt en zelf zaken kunt voorbereiden. Zo houdt u grip op het proces en de kosten. U kunt meer informatie lezen over hoe scheiden in zijn werk gaat en wat de kosten van een scheiding zijn.

In veel scheidingen speelt ook partneralimentatie of kinderalimentatie een rol. Zowel partneralimentatie als kinderalimentatie wordt vastgesteld aan de hand van alimentatienormen. We leggen uit wat het is en hoe het berekend wordt aan de hand van voorbeelden.

Scheiden en kinderen

Als u getrouwd bent of een geregistreerd partner bent en u wilt scheiden dan is een ouderschapsplan verplicht als u kinderen onder de 18 jaar heeft. In een ouderschapsplan worden afspraken neergelegd over het hoofdverblijf van de kinderen en de verdeling van de zorg voor de kinderen tijdens en buiten de vakanties. Ontvang gratis een voorbeeld ouderschapsplan per e-mail.

Woning

Als u gaat scheiden en de situatie maakt dat u niet langer onder één dak kunt blijven wonen, zullen er eerst afspraken moeten worden gemaakt over de vraag wie er de komende tijd (met de kinderen) in de huur- of koopwoning kan blijven wonen.