Over Hinka

Hinka is sinds 2011 advocaat en sinds 2019 gespecialiseerd scheidingsmediator. Haar praktijk bestaat uit echtscheidingen en de verbreking van geregistreerd partnerschappen en samenlevingen. Daarbij houdt zij zich bezig met alles wat zich tijdens en na een scheiding voor kan doen: gezagskwesties, de verdeling van vermogen, de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, alimentatie en pensioenrechten.

Als advocaat en mediator is Hinka gedreven, enthousiast, duidelijk en concreet. Zij weet in iedere zaak een goede en eerlijke inschatting te maken van kansen en mogelijkheden. Hinka vindt het belangrijk om rust te brengen in een moeilijke periode. Daarom is zij goed bereikbaar voor haar cliënten. Ze biedt hen een luisterend oor en een plek om hun verhaal te doen, maar verliest het zicht op een constructieve oplossing daarbij niet uit het oog. Ook bewaakt zij de juridische grenzen. Als het even kan heeft een evenwichtige regeling Hinka’s voorkeur. Partijen kunnen dan een moeilijke periode sneller afsluiten en door met hun leven. Komt het toch tot een procedure? Dan gaat ze samen met haar cliënt voor het beste resultaat.

 

Opleidingen en lidmaatschappen

• Vrije Universiteit Amsterdam

• Juridische Opleiding Familierecht

• Juridische Specialisatieopleiding Familierecht

• Mediation Opleiding

• Lid van de Nederlandse Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)

• Lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)

 

Nevenactiviteiten

• Lid van de oudercommissie en de centrale oudercommissie van de TintelTuin B.V.

• Coördinator collectes van Alzheimer Nederland, locatie Oostzaan

 

Rechtsgebiedenregister

Hinka heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- en sub(rechtsgebieden) geregistreerd:

• Personen en familierecht

- echtscheidingen

- alimentatiezaken

- omgangsregelingen

- ouderschap en erkenning

- mediation

- jeugdbeschermingsrecht

 

Op grond van deze registratie is Hinka verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. In het kader van haar vFAS-lidmaatschap is Hinka verplicht om elk kalenderjaar opleidingen te volgen en aan intervisie te doen om zo kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Bekijk algemene voorwaarden