Over Mieke

Mieke is sinds 2001 advocaat, haar praktijk bestaat volledig uit familierechtzaken. Daarnaast is Mieke mediator. Zij houdt zich bezig met echtscheidingen en de verbreking van geregistreerd partnerschappen en samenlevingen. Daarbij adviseert en procedeert zij over alles wat zich tijdens en na een scheiding voor kan doen: omgangsregelingen, het ouderschapsplan, gezagskwesties, de verdeling van vermogen, de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, alimentatie en pensioenrechten.

Haar ervaring stelt Mieke in staat om snel inzicht in iedere zaak te krijgen. Vervolgens weet zij met een gestructureerde aanpak en een helder advies rust te brengen in een vaak roerige periode. Cliënten voelen zich daarbij door Mieke gehoord en gesteund. Tijdens het traject stelt Mieke haar cliënten in staat om zo veel mogelijk zelf keuzes te maken. De opleiding Stressmanagement Coaching Counseling Conflictbemiddeling komt haar daarbij goed van pas. Bij Mieke heeft een evenwichtige regeling altijd de voorkeur boven een slepende procedure. Komt het wel tot een procedure? Dan gaat zij voor de belangen van haar cliënt, zonder de verhoudingen (verder) onder druk te zetten.

 

Opleidingen en lidmaatschappen

• Universiteit van Amsterdam

• Juridische Opleiding Familierecht

• Juridische Specialisatieopleiding Familierecht

• Mediation Opleiding

• Opleiding Stressmanagement Coaching Counseling Conflictbemiddeling

• aspirant-lid van de Nederlandse Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)

•Lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)

 

Nevenactiviteiten

- Plaatsvervangend lid van de Raad van Discipline te Amsterdam

- Bestuurslid Humanitas West-Friesland

- Lid van de klachtencommissie van opleidingsinstituut Psychodidact

- Lid van de klachtcommissie van opleidingsinstituur Hupper

 

Rechtsgebiedenregister

Mieke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- en sub(rechtsgebieden) geregistreerd:

• Personen en familierecht

- echtscheidingen

- alimentatiezaken

- omgangsregelingen

- ouderschap en erkenning

- mediation

 

Op grond van deze registratie is Mieke verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Bekijk algemene voorwaarden