5 NEW. uitsn contact 83484227 kopie

Echtscheidingsadvocaat

Procederen

Het kan zijn dat u er niet uitkomt met uw ex-partner. In dat geval zal u een advocaat moeten inschakelen om uw zaak aan de rechter voor te leggen.

Hoe is onze werkwijze?

In een gesprek bespreekt u uw situatie en uw vragen met uw advocaat. Tijdens dit gesprek maakt u samen met uw echtscheidingsadvocaat een plan hoe u uw probleem verder wenst aan te pakken. Het kan zijn dat uw advocaat na afloop van het eerste gesprek nog het één en ander voor u zal moeten uitzoeken, voordat u samen een plan van aanpak kunt maken. Uw advocaat zal u zo duidelijk mogelijk informeren over uw kansen.

De afspraken tussen u en de advocaat worden vastgelegd in een opdrachtbevestiging. De advocaat kan pas aan het werk voor u nadat u de opdrachtbevestiging heeft ondertekend.

Hoeveel tijd neemt een echtscheidingsprocedure in beslag?

Hoeveel tijd een procedure in beslag neemt verschilt per situatie. Uw advocaat zal u hierover tijdens een eerste gesprek meer duidelijkheid kunnen geven. Bij een echtscheiding moet u er rekening mee houden dat een procedure minimaal 6 maanden in beslag neemt.

Wat zijn de kosten van een echtscheiding?

In het eerste gesprek maken wij afspraken met u over de kosten. Als u niet in aanmerking komt voor de gefinancierde rechtsbijstand, spreken wij een uurtarief met u af. Het uurtarief is afhankelijk van de ervaring van de advocaat en de aard van uw zaak. Het uurtarief varieert van € 105 exclusief BTW tot € 175 exclusief BTW. Als uw zaak zich er voor leent, kunnen er ook vaste prijsafspraken worden gemaakt.

 

KENNISMAKINGSGESPREK?

Maak online een afspraak voor een kennismakings- gesprek; telefonisch of op ons kantoor in Hoorn of Amsterdam.

Plan een afspraak